Home » Afgelopen events » Dutch Sourcing Awards 2013 – Essent en Mercateo genomineerd

Single-Creditor-Model helpt inkoopprocessen te professionaliseren

Dutch Sourcing Awards 2013 – Essent en Mercateo genomineerd

De marktleider op het gebied van groene energie, Essent NV, werd samen met Mercateo genomineerd voor een Dutch Sourcing Award in de categorie Step Change. De Dutch Sourcing Awards worden jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse inkoopteams die een topprestatie hebben geleverd en de inkoopfunctie binnen hun bedrijf op een vernieuwende manier hebben vormgegeven.

Innovatieve inkoopoplossing

In de categorie Step Change kent de jury de prijs toe aan de inkooporganisatie die de grootste stap voorwaarts heeft gezet wat betreft professionaliteit. Essent werd in deze categorie genomineerd vanwege hun nieuwe, innovatieve procurementsolution. Binnen deze oplossing heeft Mercateo, als single-creditor, de complete afwikkeling van raamcontractcatalogi voor C-artikelen van Essent overgenomen. De energieleverancier, die sinds 2009 een dochtermaatschappij van het Duitse RWE is, bespaart met behulp van het inkoopplatform van Mercateo de tijd, geld en moeite die gepaard gaan met koppelen en onderhouden van verschillende leveranciers aan het eigen ERP systeem.

Voorloper binnen de RWE-groep

“We zijn enthousiast over de enorme efficiëntie van onze inkoopprocessen en we zijn blij dat we samen met Mercateo in de schijnwerpers mochten staan op de Dutch Sourcing Awards 2013”, aldus René Berns (Manager Procurement Strategy & Processes bij Essent). “Met deze inkoopoplossing is Essent een voorloper binnen de RWE-groep, en als het Mercateo-model verder aan de verwachtingen blijft voldoen, is de kans groot dat het ook binnen andere RWE-ondernemingen geïntegreerd wordt”, zegt Dorina Bittermann (Country Manager van Mercateo Nederland).

Details van het evenement


Wat Dutch Sourcing Awards 2013
Wanneer 8 april 2013
Waar Grand Hotel Huis ter Duin, Kon. Astrid Boulevard 5, 2202 BK Noordwijk
Thema Ontwikkeling van de inkoopfunctie, topprestaties op het gebied van sourcing

Deel via: