Home » Afgelopen events » 600Minutes Supply Chain and Production

600Minutes Supply Chain and Production

Op 10 april 2019 vond 600Minutes Supply Chain and Production plaats te Bussum. Mercateo was er aanwezig als Solution Provider en verzorgde in samenwerking met de KU Leuven en het bedrijf Xella een keynote over de digitalisering en optimalisatie van het P2P-proces.

Op het besloten evenement waren uitsluitend C-level deelnemers uit inkoop, productie en supply chain management aanwezig. Verder deelden (inter)nationale sprekers hun visie over de impact van data-analyse, digitalisering en nieuwe technologieën op inkoop en supply chain management.

Keynote: Digitalisering binnen de indirecte inkoop

Samen met de KU Leuven en Xella verzorgde Mercateo een Keynote over ‘Digitalisering binnen de indirecte inkoop: Proceskosten herkennen, meten & verlagen’. Uitgangspunt van de presentatie was dat bij het meerendeel van CPOs en inkoopprofessionals kostenbesparing en procesoptimalisatie hoog op de agenda staan, maar dat de adoptieratio van digitalisering en nieuwe tools nog laag is.

Onderzoek toont aan dat de meeste bedrijven niet over betrouwbare data beschikken om een business case op te zetten en een return-of-investment te berekenen. Mercateo herkende dit probleem en ging een samenwerking aan met hogeschool HTWK Leipzig om beslissingsnemers hierin te kunnen ondersteunen. In de studie ‘Indirecte Inkoop in Focus’ (2017) zijn de belangrijkste kostdrivers en kwalitatieve parameters onderzocht om verborgen proceskosten bloot te leggen.

Om de originele studie te kunnen repliceren voor bedrijven in de Benelux is Mercateo eind 2018 een samenwerking aangegaan met KU Leuven. De onderzoeksdoelstellingen en enkele preliminaire resultaten van de studie werden tijdens de Keynote op 600Minutes Supply Chain and Production voorgesteld door Rani Harings van de Faculteit voor Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Het volledige onderzoeksrapport verschijnt naar verwachting eind juni 2019.

Presentatie downloaden

Download de presentatie ‘Digitalisering binnen de indirecte inkoop’ hier »

 
Het belang en effect van gedigtaliseerde bedrijfsprocessen werd vervolgens geïllustreerd middels een concrete business case van Xella Nederland. Tijdens de Keynote werd onder andere getoond hoe de implementatie verliep en welke invloed deze heeft gehad op het succes van de inkoopactiviteiten, de medewerkers en de besparingen voor het bedrijf.

Locatie

Theater en congrescentrum Spant! is gelegen in het hart van Nederland, middenin het Gooi. Sinds de bouw van een nieuw complex eind jaren zeventig worden er uiteenlopende congressen en evenementen georganiseerd: van modeshows tot regionale bedrijvendagen.

Details van het evenement


Wat 600Minutes Supply Chain and Production
Wanneer 10 april 2019
Waar Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB, Bussum, Nederland

Bronvermelding: De afbeeldingen zijn afkomstig van Mercateo

Deel via: