Home » Afgelopen events » 53rd BME Symposium Purchasing and Logistics

53rd BME Symposium Purchasing and Logistics

“Nu transformeren” was het thema van het 53e BME Symposium Purchasing and Logistics in Berlijn, Europa’s grootste congres voor inkoop. Van 14 tot 16 november informeerden meer dan 2.000 bezoekers zich over actuele trends binnen inkoop, logistiek en supply chain. Mercateo was dit jaar met twee stands aanwezig.

Op de ene stand presenteerde Mercateo oplossingen om de ‘proceskostenmonsters’ bij de inkoop te kunnen bestrijden, bijvoorbeeld door het integreren van vaste leveranciers in een digitale bestelomgeving of middels een catalogusbeheeromgeving voor kopers en leveranciers. Op een retro Pac-Man spelcomputer konden bezoekers spelenderwijs de strijd aangaan met het ‘Maverick Buying-monster’, de ‘onlineshop schurk’ en de ‘prijsvergelijkingscrimineel’. Op de tegenoverliggende, tweede stand informeerden de beursbezoekers zich over netwerkmogelijkheden bij de inkoop.

 

Veel inkopers zijn zich niet bewust van de proceskosten

“De mogelijkheid voor inkopers om hun leveranciers bij Mercateo in een universele, digitale omgeving te integreren, wordt met enthousiasme ontvangen”, aldus Mercateo Verkoopleider Siegfried Hakelberg. “Het besef van proceskosten binnen de inkoop en de optimalisatiemogelijkheden daarvan zijn echter nog niet overal aanwezig. Wij zijn vaak degenen die ze hiervan bewust maken.”

Naast de integratie van raamcontracten biedt Mercateo ook een catalogus beheeromgeving en een catalogus-overkoepelende zoekfunctie aan voor inkopers en leveranciers. Winkelwagens kunnen geoptimaliseerd worden al naargelang verschillende condities en direct naar het eigen ERP-systeem worden geëxporteerd. Dit zijn allemaal effectieve tools voor het optimaliseren van indirecte inkoop, waarmee zelfs de laatste ‘proceskostenmonsters’ verdreven kunnen worden.

Impressies van het evenement

 

Details van het evenement


Wat 53rd BME Symposium Purchasing and Logistics
Wanneer 14-16 november 2018
Waar InterContinental Berlin, Budapester Straße 2, 10787 Berlin

Deel via: