Home » Afgelopen events » 52nd BME Symposium Purchasing and Logistics

52nd BME Symposium Purchasing and Logistics

Onder het motto “Waarde creëren: wereldwijde netwerken benutten” bracht de Duitse Vereniging voor Inkoop en Logistiek (BME) meer dan 2.000 managers uit inkoop, logistiek en supply chain samen op het 52nd BME Symposium Purchasing and Logistics in Berlijn. Van 8 tot 10 november 2017 konden bezoekers zich tijdens presentaties en workshops over trends binnen de inkoop informeren. Mercateo was dit jaar met twee stands vertegenwoordigd.

Op de stand van het inkoopplatform wekten twee thema’s bijzondere belangstelling: enerzijds werd de studie “Indirecte inkoop in focus” gepresenteerd, die in coöperatie met de hogeschool HTWK Leipzig werd uitgevoerd. Anderzijds vormen de resultaten van deze studie de basis voor een proceskostencalculator, die tijdens het evenement voor het eerst aan het publiek werd getoond. Met deze online tool kan het besparingspotentieel voor het inkoopproces van bedrijven met slechts enkele klikken worden bepaald.

 
Heike Kleine, hoofd Corporate Sales bij Mercateo, was zeer tevreden over het evenement: “We hebben hier een groot aantal bestaande klanten ontmoet en hebben ook met veel bedrijven gesproken die nog niet systeemklant van Mercateo zijn. We zijn erin geslaagd bij hen interesse te wekken – vooral voor de oplossingen van het inkoopplatform Mercateo, maar ook om ze nieuwsgierig te maken naar ons nieuw platform Unite”.

Voor het nieuwe B2B netwerkplatform Mercateo Unite was er dit jaar een eigen beursstand en een ochtendspecial. Daarin toonden Bernd Schönwälder (Mercateo directielid) en Sebastian Englich (SAP) aan waarom SAP Ariba voor de oplossing Spot Buy koos voor de infrastructuur van Mercateo Unite en hoe klanten van deze samenwerking kunnen profiteren. In totaal konden de bezoekers tijdens de drie congresdagen deelnemen aan meer dan 80 verschillende gespecialiseerde conferenties, oplossingsfora, workshops en andere formaten.

Impressies van het evenement

Details van het evenement


Wat 52nd BME Symposium Purchasing and Logistics
Wanneer 8-10 november 2017
Waar InterContinental Berlin, Budapester Straße 2, 10787 Berlin
Thema Adding Value: Leveraging Global Networks

Deel via: