Home » Afgelopen events » 51st BME Symposium Purchasing and Logistics

51st BME Symposium Purchasing and Logistics

Onder de titel ‘Agenda 2030: Agile en verbonden’ bracht de Duitse vereniging voor inkoop en logistiek (BME) meer dan 2.000 managers uit de inkoop, logistiek en supply chain samen op het 51e BME Symposium voor Inkoop en Logistiek in Berlijn. Van 9 tot 11 november 2016 konden de bezoekers zich tijdens talrijke vakpresentaties en workshops over de trends binnen de inkoop informeren. Mercateo was dit jaar wederom vertegenwoordigd met een eigen stand en met een drukbezochte lezing van Mercateo directielid Bernd Schönwälder.

photo_symposium-2016-06

 
“De relaties met een grote diversiteit van aanbieders zijn voor innovatie-gedreven ondernemers van vitaal belang”, stelde Bernd Schönwälder (Directielid van Mercateo) vast tijdens zijn Morning Special op de tweede dag van het evenement. De toenemende digitalisering gaat ervoor zorgen dat waardeketens zich in toenemende mate gaan differentiëren, wat ook een verandering in het aantal leveranciers voor ondernemingen met zich mee brengt. Schönwälders stelling daarover: “Inkoop 4.0: Reductie van het aantal leveranciers was gisteren. In de toekomst draait het om diversiteit”.

Automatisering van inkoopprocessen

Hoewel processen binnen de inkoop door e-procurement steeds meer geautomatiseerd worden, zijn er toch grote verschillende in de digitale aanwezigheid van de aanbieders. Voor een innovatief ondernemerschap zijn juist de relaties met een veelvoud aan aanbieders essentieel. “Vernetwerking produceert andere economieën en dynamieken dan dat men zich had voorgesteld”, stelde Schönwälder, en daagde daarbij de ruim 200 aanwezigen uit om na te denken over in welke segmenten van hun bedrijf dit zou kunnen plaatsvinden. Mercateo houdt rekening met deze ontwikkeling, doordat het aanbieders, naast de bekende Mercateo Shop, in de toekomst de mogelijkheid zal bieden om hun netwerken te integreren in een eigen B2B-transactienetwerk.

Horst Wiedemann (Directeur van het BME) concludeerde het al tijdens de opening van de plenaire vergadering: “Het beroep van de inkoper is fundamenteel aan het veranderen. De inkoper wordt een digitale interface manager en -coördinator, zowel intern als extern. De vraag naar een verhoogde waardebijdrage stijgt”. Deze veranderingen waren ook terug te vinden tijdens talrijke discussies op het beursterrein. Onder de 120 exposanten behoorde ook Mercateo, die inkoopoplossingen presenteerde die het mogelijk maken meer ruimte te herwinnen voor de belangrijke dingen binnen de inkoop. Ook bij de stand werd enthousiast gesproken over hoe de digitalisering de inkoop verandert en hoe deze in het jaar 2030 uit zal komen te zien. Het 51e BME-Symposium bood haar deelnemers drie dagen lang een informatief platform waarbij men ervaringen kon uitwisselen, netwerkmogelijkheden had en waar een blik in de toekomst van agile en vernetwerkte inkoop geworpen kon worden.

Details van het evenement


Wat 51st BME Symposium Purchasing and Logistics
Wanneer 9-11 november 2016
Waar InterContinental Berlin, Budapester Straße 2, 10787 Berlin
Thema Agenda 2030: Agile en verbonden

Deel via: