Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  >  > Werkhandschoen

  Werkhandschoen - (3.597 artikelen gevonden)

Filter Werkhandschoen op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   240   >
Werkhandschoen
^
Werkhandschoenen bieden bescherming

Als men het heeft over arbeidsveiligheid dan denkt men vaak ook aan speciale werkkleding. De handen, die bij bijna alle activiteiten gebruikt worden, worden vaak verwaarloosd. Maar juist de belangrijkste ‘tool’ van uw medewerkers moet voldoende beschermd worden. Letsel- en gevolgschade kan verminderd worden door te kiezen voor werkhandschoenen en beschermen tegen verschillende risico’s die kunnen ontstaan in de verschillende branches.

De juiste keuze voor werkhandschoenen

Het is belangrijk dat u niet zomaar werkhandschoenen koopt, zonder rekening te houden met passende eigenschappen gerelateerd aan uw werkomgeving en de eventuele risico’s. De werkhandschoenen moeten zo goed mogelijk aangepast zijn aan de bestaande werkomstandigheden. Naast de basiseigenschappen moeten de handschoenen ook voldoen aan de geldende veiligheidsnorm. Voldoet de werkhandschoen aan de gestelde norm en is deze geschikt voor het werkgebied en eventuele risico’s dan heeft u de perfecte werkhandschoen gevonden voor uw medewerkers.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze en de constructie van de handschoenen is afhankelijk van de werkomgeving. Terwijl sommige materialen, zoals nitril, nylon of latex inspelen op het speciale tastgevoel, zorgt bijvoorbeeld het materiaal leer voor een robuuste mechanische bescherming. Let bij de keuze van het materiaal er goed op wat voor u belangrijk is. Terwijl handschoenen met een hoge snij- en lekweerstand meestal uit leer vervaardigd zijn en in de bouw- en montage industrie gebruikt worden, worden handschoenen die beschermen tegen chemicaliën en micro-organismen, voornamelijk gebruikt in het laboratorium en in de geneeskunde en zijn meestal vervaardigd van latex of nitril.

Risicoclassificatie voor werkhandschoenen

Afhankelijk van het gebruik moet u ervoor zorgen dat u alleen werkhandschoenen gebruikt die ook overeenkomen met de bestaande risicoklasse. In principe vallen algemene werkhandschoenen in risicoklasse 2. Hierbij wordt een bescherming tegen een gemiddeld risico gewaarborgd. Voor risicoklasse 3 worden speciale handschoenen gebruikt, die nog meer toegespitst zijn op het betreffende risico.

Belangrijke normen

U moet aandacht besteden aan bepaalde richtlijnen, aangezien de werkhandschoenen moeten voldoen aan bepaalde normen.

  • EN347: beschermt tegen chemicaliën en micro-organismen, bijvoorbeeld chemische handschoenen
  • EN388: bescherming tegen mechanische risico's
  • EN407: bescherming tegen thermische risico’s, bijvoorbeeld hittebestendige handschoenen
  • EN420: algemene eisen voor beschermende handschoenen
  • EN511: bescherming tegen de kou, bijvoorbeeld thermo handschoenen

Voor elk gebied kan aan de hand van de bovenstaande normen en classificatie de juiste werkhandschoen worden geselecteerd.

Help ons hier de adviestekst over Werkhandschoen te verbeteren!

Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW  
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.