Assortiment
Mijn Mercateo
Aanmelden/Registreren
Winkelwagen
 
 
 >  >  >  >  > A4-ordner

  Standaard ordners  (1.437 artikelen gevonden)

Filter Standaard ordners op:
Filter: Prijs vantot  Aanvullend zoekwoord 
Functies
☐
Overzicht
Toon
☑
☐
Aantal magazijnen
☐
Artikelkenmerken
☐
Vergelijkingsprijs
Artikelen
>
Toon: 10   15   20   50   100    Pagina: 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   ..   96   >
Standaard ordners
^

De A4 –ordner is de meest gebruikte map

De A4-ordner behoort tot de standaarduitrusting van elk kantoor, net zoals de bureaustoel, computer of het bureau. In een ordner kunt u belangrijke documenten archiveren en op deze manier orde aanbrengen. Ze behoren in tegenstelling tot mappen tot de permanente opslag en worden om ruimte te besparen naast elkaar geplaatst of in een archiefkast bewaard. A4-ordners zijn goedkoop in de aanschaf.

Standaard map met hefboommechaniek, gat in de rug en rugetiket

Er bestaat een verschil tussen een ordnermap en een A4-ordner. Met de eerste ordner wordt een map bedoeld die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen en maten. Daarentegen heeft een A4-ordner een vast formaat. A4 is het meest voorkomende formaat bij deze mappen. Andere eigenschappen zijn de twee ringen met hefboomwerking. Hierdoor is het mogelijk geperforeerde documenten makkelijk in de map te archiveren.

Voor een beter overzicht bieden A4-ordners ruglabels waarmee u de inhoud van de map kunt aanduiden, bijvoorbeeld contracten of facturen. Op deze manier vindt u snel de juiste map terug. Het gat in de rug van de ordner is een ander voordeel, op deze manier is het mogelijk om met uw vinger de map uit de kast te pakken. Omdat de papieren in de ordner beschermd worden door de harde kaft, heeft u geen last van ezelsoren.

Van welk materiaal moet een a4-ordner zijn?

U kunt kiezen; er zijn ordners van kunststof, papier of karton. Plastic mappen zijn in vergelijking met papieren mappen gemakkelijker schoon te maken. U kunt deze namelijk makkelijk vochtig afnemen. Kartonnen en papieren mappen hebben het voordeel dat ze milieuvriendelijker zijn en vaak gemaakt zijn van recyclebaar materiaal.

De juiste kleur kiezen

Bij het kiezen van een kleur is het handig om te letten op het symbolische effect. Zo kunt u bijvoorbeeld een rode map gebruiken als het om openstaande facturen gaat en een groene map voor reeds betaalde facturen. Zo vindt u snel de juiste map, zonder eerst te lezen wat er op het rugetiket staat.

Ordners labellen

U kunt de rugetiketten van ordners wisselen als er een plastic hoesje op de rug van de map zit. Als er gebruikt wordt gemaakt van stickers is het niet zo eenvoudig om deze te verwisselen. U kunt proberen de sticker te verwijderen of een nieuwe sticker over de oude te plakken.

Een beter overzicht

Ordnertabbladen worden gebruikt om uw ordner handig in te delen, zodat u altijd alles makkelijk terug kunt vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw financiële administratie door middel van tabbladen indelen in 4 kwartalen.

Andere formaten

Niet alle papieren hebben standaard A4-formaat. Denk bijvoorbeeld aan technische tekeningen of bankafschriften. Er zijn ook ordners beschikbaar in speciale formaten, bijvoorbeeld A3 liggend, A4 liggend of A5 liggend.

Archiveer regelmatig

Regelmatig moet u uw documenten archiveren of zelf weggooien wat u niet meer nodig heeft.  Echter sommige documenten moet u wettelijk voor een bepaalde periode bewaren:

  • Ontvangen en verstuurde zakelijke brieven moet u zes jaar bewaren
  • Balansen, voorraden, handelsboeken en facturen moet u tien jaar bewaren
  • Ziekenhuisdossiers moeten tot dertig jaar bewaard worden


Gelijkenis zoeken: FACT®Finder van Omikron
* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.