Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 
 Mogelijke impact op leveringen door de uitbraak van het coronavirus. Meer informatie
 >  > Beroepskleding

  Beroepskleding  -

Selecteer uit het volgende assortiment
Veiligheidskleding
Kleding naar beroepsgroepen
Beroepskleding
^

Perfect aangepaste beroepskleding

Beroepskleding moet stevig, functioneel en goed afgewerkt zijn. Er is geschikte werkkleding beschikbaar dat voor elk toepassingsgebied is aangepast qua materiaal, wat belangrijk is voor jassen, overhemden, broeken en schoenen die u tijdens het werk draagt. Kleding wordt aangeboden naar beroepsgroep.

Belangrijke verschillen

Naast gewone werkkleding die op een specifiek beroep is aangepast, is er beschermende werkkleding, waarbij arbeidsveiligheid het belangrijkst is. Als u beschermd moet zijn tegen scherpe apparaten, koude, hitte en andere werkgerelateerde risico’s, bent u met beschermende beroepskleding goed uitgerust. Uw duimstok binnen handbereik of kniebeschermers als u leidingen moet leggen, elleboogbeschermers bij werkjassen of een extra vak voor de kelnerbeurs in de horeca. Het materiaal voorkomt transpiratie en zorgt voor uitstekend draagcomfort.

De juiste maat

De juiste pasvorm speelt bij kleding uiteraard een belangrijke rol, omdat de voordelen alleen tot uiting komen als de kleding zit zoals hij moet zitten. U draagt uw beroepskleding de hele dag, dus uw kleding moet niet te klein en niet te groot zijn. Kies daarom de juiste maat en onthoud vat katoen tot vijf procent kan krimpen.

Normen

Ook voor beroepskleding bestaan er Europese normen. De getallen achter de EN (“Euronorm”) geven aan voor welk toepassingsgebied de kleding geschikt is:

EN 343

Beschermt tegen barre weersomstandigheden als regen en wind

EN 374

Beschermt tegen chemicaliën en micro-organismen

EN 470

Beschermt tijdens het lassen en soortgelijk werk

EN 531

Beschermt tegen hitte

EN 533

Beschermt tegen extreme hitte en vlammen

EN 1149

Beschermt tegen elektrostatische eigenschappen

EN 13034

Beschermt tegen vloeibare chemicaliën van type 6

EN 471

Waarschuwingskleding die u beter zichtbaar maakt

EN 381

Beschermt u tijdens het gebruik van kettingzagen

Bedrijfsimago

Schone en nette kleding bij uw medewerkers hoort vanzelfsprekend te zijn. Soortgelijke bedrijfskleding bij uw medewerkers zorgt niet alleen voor bescherming en functionaliteit maar geeft ook een beeld aan klanten. Bijzondere kleuren of een apart design – werkkleding kan uw bedrijf ook doen opvallen.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.