Assortiment
»Over MercateoWelkom! Inloggen
Mijn Mercateo
Winkelwagen
 
 

  Asbakken  

Selecteer uit het volgende assortiment
Accessoires voor asbakken
Asbakken
^

Voor elke ruimte de juiste asbak

Roken is verboden in openbare gelegenheden, zoals bijvoorbeeld bibliotheken, restaurants, vliegtuigen et cetera. In veel landen geldt er een rookverbond in openbare ruimten. Rokers kunnen gebruik maken van speciale rokersruimten of de buitenlucht opzoeken.

Welke asbakken zijn beschikbaar?

Asbakken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo onderscheidt men bijvoorbeeld modellen voor binnen en buiten of tafel- en vloerasbakken. Welk model u kiest hangt af van uw behoeften.

Tafelasbak

Tot de tafelasbak behoren stapelasbakken, draaiasbakken en windasbakken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren en meestal gemaakt van glas, kunststof of roestvrij staal. De asbakken beschikken meestal over inkepingen voor de sigaret, zo kan deze niet op de tafel of tafelkleed vallen. Bijzonder handig is de draaiasbak. De asbak is gesloten en daardoor wordt geuroverlast beperkt. De asbak gaat al draaiend open en uw sigaret verdwijnt. Een windasbak voorkomt dat de as uit de asbak waait.

Asbakken voor buiten

Met een buitenasbak zorgt u bijvoorbeeld voor een schoon bedrijfsterrein of winkelcentrum. Belangrijk bij de aankoop van een buitenasbak is zowel het materiaal als het gewicht. Omdat een buitenasbak vaak blootgesteld wordt aan wind en regen moet deze corrosiebestendig zijn. 

Men onderscheidt vrijstaande asbakken, zoals een kogelvormige asbak en verankerde asbakken, zoals de halfronde asbak. Voordeel van de vrijstaande variant is dat de asbak (indien nodig) makkelijk verplaatst kan worden, echter deze variant is vatbaarder voor diefstal. De verankerde asbak is juist wel bestand tegen diefstal.

Gecombineerde asbak

Een combinatie van vuilnisemmer en buitenasbak wordt vaak gebruikt in parken, parkeerplaatsen en in winkelcentra. Let bij de aankoop van een gecombineerde asbak dat het afvalvak gescheiden is van de asbak, zodat er niets kan gaan smeulen.

Speciale oplossingen

Steeds vaker worden rokers-statafels gebruikt. Dit zijn grote vrijstaande tafels waarbij in het midden een asbak geïntegreerd is. Deze tafels zijn meestal gemaakt van roestvrijstaal en weerbestendig. Het tafelblad is vaak gemaakt van graniet. Gerookt wordt er in elk seizoen, ongeacht de weersomstandigheden. Om rokers een optimale bescherming te bieden worden rokersoverkappingen aanbevolen. Deze overkapping is meestal doorzichtig en in verschillende modellen beschikbaar voor vier, twaalf of meer personen. Rokersoverkappingen kunnen kunnen binnen of buiten gebruikt worden.

Picotgrammen en promotionele artikelen

U kunt asbakken ook gebruiken voor reclamedoeleinden. Op deze manier kunt u de aandacht trekken en laat uw een speciale indruk achter. Als u de advertentieruimte niet zelf wilt gebruiken is het ook mogelijk om deze te verhuren. Zo heeft u een extra inkomstenbron.

Brandveiligheid

Zorg bij staande asbakken voor vuurvast materiaal, zoals kwartszilverzand. Dit zand verhoogt de veiligheid.

* Prijzen excl. BTW
Mercateo verkoopt uitsluitend aan zakelijke klanten.